03/05/2014

Knižný súhrn: Apríl 2014

Vzhľadom na to, že tento post píšem až v máji, dovolím si malú vsuvku - 1. mája Bookland oslávildruhé narodeniny! Nesmierne sa z toho teším a mrzí ma, že som si na to nespomenula skôr. 

Momentálne nemám čas písať nejaký špeciálny post alebo robiť súťaž, no v lete vám to vynahradím.:) Plánujem totiž nielen giveaway a viac recenzií, ale chcem tiež skúsiť nejaké nové typy príspevkov a vôbec, oživiť to tu. Takže prosím, majte so mnou strpenie a držte palce, nech sa dožijem letných prázdnin.

V apríli som prečítala...

...šesť kníh, z toho 4 v slovenčine, 2 v angličtine a žiadnu v češtine:

1. Sally Green: Half Bad / Polozlý (#1) - sj
2. Maureen Johnson: Šialenstvo (#2) - sj
3. *Jonathan Stroud: Ptolemaiova brána (#3) - sj*
4. *Marja Holecyová: Prekliatie (#4) - sj*
5. Lauren Oliver: Panic - aj
6. Marissa Meyer: Cinder (#1) - aj

* = re-reading

Tento mesiac to bola celkom bieda, čo sa týka počtu prečítaných kníh, ale zase - všetky stáli za to. 

Je veľmi pravdepodobné, že ešte odo mňa budete počuť o Cinder aka prvom dieli The Lunar Chronicles, pretože tá séria je skrátka niečo úžasné a neskutočné.:3 Zatiaľ vám môžem odporučiť aspoň Juditinu recenziu, ktorá ma presvedčila, že si knihy chcem prečítať (a som jej za to vďačná).

Taktiež som dokončila dva re-readingy. Prekliatie (Mariotovi dediči #4) a Ptolemaiova brána (Bartimaeus #3) nemajú spoločné prakticky nič, okrem toho, že sa v oboch prípadoch jedná o skvelé série s úžasnými postavami a geniálnymi koncami, ktoré mi aj druhýkrát zlomili srdce. Pokiaľ ste ich nečítali, môžem iba odporúčať.

Tento mesiac som prečítala ešte jednu knihu - Šialenstvo. Možno si spomínate, možno nie, no prvý diel (Meno hviezdy) sa mi páčil. Nebol dokonalý, napokon som mu však udelila také neisté 4*. Rovnaké hodnotenie si odo mňa zaslúžila aj dvojka, ibaže úplne suverénne, bolo to vážne fajn čítanie. Škoda, že som sa neprinútila k recenzii a že je trojka tak ďaleko...

To je odo mňa dnes všetko. Nezabudnite mi napísať, aký bol váš knižný apríl!:)

8 komentárov:

  1. Mně za duben přibyly do knihovničky tři knížky. To je víc než obvykle. =D Pravda, dvě z nich jsem dostala k narozeninám a jednu vyhrála, ale stejně je to docela fajn pocit. =D Se čtením je to horší, mám pocit, že jsem snad nepřečetla ani jedinou knížku, co by nebyla z povinný četby... =/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ooo, tak to hej.:) To by aj mňa potešilo. A ešte výhra ku tomu!:)
      Oh, tak to ma mrzí, ale tak aj také musíš prečítať a máj bude hádam lepší.:)

      Odstrániť
  2. Na recenzi na Paniku jsem zvědavá, tak doufám, že ji opravdu dokončíš. :) Stále totiž nevím, jestli se do té knihy pouštět nebo ne. :D :)
    Jsem moc ráda, že se ti Cinder líbila, já osobně z ní byla nadšená! :) Sice je celkem předvídatelná, ale jinak se mi ten celkový nápad fakt líbí. :) Těším se, až se pustím do dalších dílů, i když aktuálně přemýšlím nad tím, že s tím počkám až do vydání Winter a pak si to dám hezky najednou, jop. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, či ti v tom moja recenzia pomôže, ale dokončím ju.:D
      Presne tak.:) No... to ti celkom závidím, že nemusíš čakať na Winter.:D Mňa to asi zabije.:D

      Odstrániť
  3. Ja som prečítala jednu knihu! Vlastne ani nie že prečítala, ale skôr len dočítala, keďže som ju čítala už niekoľko mesiacov :D Počíta sa to vôbec? :D Ale som zvedavá na tie tvoje nové príspevky, pretože ty vždy prídeš s niečím zaujímavým :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Počíta.:D
      Jeeej, ďakujem.:) Hádam nesklamú, keď sa k tomu dopracujem.:D

      Odstrániť
  4. muj knizni duben nic moc, moc prace, moc skoly, malo casu a cteci blok, stalo to za prd :-/ ale dobre ty, tesim se na recenze :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oh, to je blbé, hádam bude máj lepší.:) A ďakujem.^^

      Odstrániť