22/11/2014

Claire Belton - Som mačička Pusheen

Poznáte Pusheen? Stretnúť sa s ňou môžete napríklad na jej webe alebo vďaka jej "stickers" sade na Facebooku. Ako milovník mačiek a všetkého roztomilého už dlhšie nadšene sledujem vydarené minikomixy s touto svojráznou mačacou slečnou v hlavnej úlohe (často sú dokonca aj pohyblivé!), a preto ma potešilo, keď vyšli v tejto zbierke.

Celá knižka je samozrejme krásne graficky spracovaná, farebná a ja som sa do tohto pomerne útleho paperbacku absolútne zamilovala.

Komixy a kresby sú rozdelené do niekoľkých hlavných častí - Som mačička Pusheen, Čo by ste mali vedieť o mačkách, Ako žiť, Stormy (to je Pusheenina mladšia sestrička), Rok v živote Pusheen a napokon Poďakovanie.

Claire Beltonová je neskutočne talentovaná a na stránky je jednoducho radosť pozerať. Najväčšmi sa mi však páčila vtipnosť a pravdivosť niektorých častí. Sama mám mačku a mnohokrát som si vravela, že by si s Pusheen určite dobre rozumela. Nielenže obe nadovšetko milujú jedlo, spánok a bez námahy vyzerajú skvele, no tiež si napríklad obe vedia ľahnúť na tie najnevhodnejšie miesta, či byť - pri všetkej roztomilosti - trošku otravné.

Som mačička Pusheen je podľa mňa skvelý darček a to určite nie iba pre deti. Špeciálne ju podľa mňa ocenia majitelia mačiek, ktorí pri nej mnohokrát chápavo pokývu hlavou a zasmejú sa, no i ostatní milovníci roztomilých obrázkov či zvieratiek si prídu na svoje. Stačilo totiž niekoľko strán a táto kniha-nekniha mi vyčarila široký úsmev na tvári a zlepšila náladu.

Hoci som len ťažko odolávala piatim hviezdičkám, napokon som sa rozhodla v tomto prípade hviezdičkového hodnotenia zdržať. Každopádne vám vrelo odporúčam dať Pusheen šancu, možno vás očarí takisto ako mňa!
Pokiaľ sa chcete o knihe dozvedieť viac alebo si ju rovno kúpiť, môžete tak urobiť napríklad tu, na albatrosmedia.sk.
Za poskytnutie recenzného výtlačku veľmi pekne ďakujem albatrosmedia.


Obálka & ukážka z albatrosmedia.sk, obrázok z pusheen.com
Autorka hviezdičiek: MAKY.OREL

13 komentárov:

  1. Pusheen je neuveriteľne zlatá!! :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to úplne skvelo, rada sa k tomu dostanem, aspoň prelistovať v kníhkupectve :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to skvelé, normálne som happy, že ju mám stále doma.:D Ale určite aj prelistovanie je lepšie ako nič.:)

      Odstrániť
  3. Já jsem se o Pusheen nikdy nijak zvlášť nezajímala, znala jsem to jen letmo, protože jsem viděla tak dva tři obrázky. Ani jsem tuhle knížku nikdy vyloženě neplánovala číst, jenže pak přišla Katherine s tím, že si to přečíst musím a než jsem se nadála, už jsem to četla v angličtině. :D Nakonec jsem se u toho upřímně pobavila a můj zájem o Pusheen rapidně stoupl, tak. :D A tvá recenze je hrozně bezva a rozhodně souhlasím s tím, že majitele koček tohle musí pobavit. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne ju dávnejšie poslala kamarátka a bola to ista-love.:D Ooo, dobre Katherine.:D
      Ďakujeem.:)

      Odstrániť
  4. úprimne, nie som milovník mačiek (a už vôbec nie kreslených), no na prelistovanie je to fajn. aj sa to u nás v kníhkupectve celkom dobre predáva, ale nie je to nejaký boom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak... určite to neosloví každého, ale prevažne sa stretávam s pozitívnymi reakciami.:D

      Odstrániť
  5. Pekná recenzia. :) Len český názov sa mi páči viac - Já, košišta. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka.:) To aj mne inak.:D Škoda, že slovenčina nemá košišty.:D

      Odstrániť
  6. Super recenzia na nezvyčajnú knihu :)

    OdpovedaťOdstrániť