25/05/2015

Kerstin Gier - Druhá strieborná kniha snov (#2)

Knihy Kerstin Gier sú pre mňa vždy príjemným čítaním a inak to nebolo ani v prípade druhého dielu jej snovej trilógie. Pokiaľ ste ešte nečítali prvý diel, jednoducho preskočte nasledujúce dva odseky a pokračujte priamo recenziou, nie sú v nej žiadne spoilery.

Livine problémy sa v Prvej striebornej knihe snov rozhodne neskončili - v chodbách snového sveta sa potuluje akýsi tajomný neznámy, jej priateľ Henry pred ňou neustále niečo tají a Top Secret zrazu odniekiaľ pozná jej tajomstvá. V Livinej novej rodine tiež nie je všetko úplne v poriadku, vysvitne totiž, že Graysonova stará mama je pekná potvora. A aby toho nebolo málo, Livina mladšia sestra Mia je námesačná a dostáva sa preto do nebezpečných situácií.

Liv sa teda musí vyrovnať s rôznymi problémami a predovšetkým prísť na to, kto má s ňou nevyrovnané účty...

Kerstin Gier ani tentoraz nesklamala a opäť využila svoj ľahký, pútavý štýl písania. Pri čítaní nemusíte zbytočne premýšľať, nezasekávate sa pri nudných opisoch a stránky sa otáčajú prakticky sami. 

Pochopiteľne, nechýba príjemný humor a jemná irónia, o ktorú sa postarala najmä hlavná hrdinka Liv. Poľahky som si ju obľúbila a nielen ju - ostatné postavy sú tiež vydarené a sympatické. Napriek tomu, že sa v knihe vyskytuje viacero chalanov, nenájdete v nej žiadne milostné mnohouholníky, romantická časť zápletky je skôr jednoduchšia a uveriteľná.

Podobne ako pri prvom dieli, i tu musím vyzdvihnúť zaujímavý a originálny námet, na ktorom je táto trilógia vystavaná - dvere do snov, tajomná chodba, občas náročné rozlišovanie medzi snom a skutočnosťou... Autorka sa slušne vyhrala s detailami a všetko dobre premyslela. Taktiež sa mi páčilo, že sa v príbehu prelínali snové problémy s problémami z bežného života. Hoci sa dočkáme akcie a menšej drámy, atmosféra zostáva celý čas odľahčená, jedná sa skôr o oddychové čítanie. Na druhej strane uznávam, že tu chýba nejaká väčšia zápletka či viac napínavých častí...

Netvrdím, že je Druhá strieborná kniha snov dokonalá či nebodaj dychberúca kniha, pretože to jednoducho nie je pravda. Napriek tomu som si ju poriadne užila, je to príjemné, ľahké a osviežujúce čítanie. Pokiaľ sa vám páčil prvý diel, druhý vás nesklame - ja mu dávam zaslúžené 4 hviezdičky. Ako bonus sa môžete tešiť na krásne vizuálne spracovanie, domáce zvieratká a zmienku o Benedictovi Cumberbatchovi v roli Sherlocka Holmesa - čo viac si môžem priať?


Pokiaľ sa chcete o knihe dozvedieť viac alebo si ju rovno kúpiť, môžete tak urobiť napríklad tu, na albatrosmedia.sk.
Za poskytnutie recenzného výtlačku výmenou za úprimnú recenziu ďakujem albatrosmedia.

Obálka z albatrosmedia.sk

6 komentárov:

  1. Pekná recenzia, kniha vyzará zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gierová je Nemka či sa mýlim? :) Ak je to tak, tak mám aspoň o dôvod viac na prečítanie Prvej... :D
    Pekná recenzia. :)
    A btw. zatagovala som ťa do Disney book tagu tak ak sa ti bude páčiť tak ho môžeš spraviť dakedy. :) -> http://bookotania.blogspot.sk/2015/05/disney-knihy-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, je.:D Prečo?:D
      ďakujem.:)
      Jasné, vyzerá to ako fajn nápad, vyplním.:)

      Odstrániť
  3. úplne s tebou súhlasím, knihu som zhltla na dva šupy :D jednoducho som sa od nej nedokázala odtrhnúť a už netrpezlivo čakám na záverečný diel, možno to risknem aj v nemčine, keď sa mi bude zdať čakanie pridlhé :) super recenzia :))

    a btw. šáločkové hodnotenie je veľmi veľmi milé a pekné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podobne.:) Ja po nemecky neviem ani slovo, takže aj keby som chcela, nepomôžem si.:D Vďaka.:)

    Som rada, že sa ti páči.:)

    OdpovedaťOdstrániť