28/08/2015

Blogerky odporúčajú 2/2: Toto musíte vidieť ešte tento rok


Naposledy sme vám s niekoľkými českými a slovenskými blogerkami odporúčali knihy, no keďže nemôžeme stále len čítať, dnešná otázka znie: Ktorý seriál alebo film ste si v roku 2015 zamilovali natoľko, že by si ho podľa vás mal každý pozrieť, ideálne ešte tento rok? A, samozrejme, prečo?  


Neliss z The Bookland: Jednoznačne Reign. Tento seriál som už odporúčala viacerým ľuďom a doteraz to vždy dopadlo dobre, takže v tom mienim pokračovať. Reign síce nie je dokonalý, obzvlášť, čo sa týka historickej presnosti, no môžem vám sľúbiť toto: skvelú atmosféru, netypický soundtrack, prekvapivé dejové zvraty, zaujímavé postavy (vrátane sexy chlapov a krásnych žien, každý sa bude mať na čo pozerať), záhady a jemnú dávku nadprirodzena, spletité vzťahy, správnu dávku romantiky a humoru. Dajte Reignu aspoň dve epizódy a možno si ho zamilujete.:)


Naty z World of books by Naty: Tak zamilovať som si ho nezamilovala tento rok, ale veľa epizód som videla tento rok. Ale to je fuk, lebo aj tak to sem dám. SUPERNATURAL! Všetci povinne (aj ty, Neliss) si to proste musíte pozrieť, lebo to je najpeckovejší seriál, aký som kedy objavila a videla. Ľudia, to je niečo neskutočné. Sam a Dean sú skvelá dvojka, pekne si lovia duchov a všetky ostatné vecičky z nočných môr, pritom hľadajú aj svojho tatka a všetko pekne spestrujú Deanove uštipačné a niekedy trefné poznámky a aby toho nebolo málo, tak sú medzi Samom a Deanom tie bratské momenty, ktoré vás zahrejú pri srdiečku a poplačete si na konci asi každej série. Plakala som aj keď som to re-watchingovala druhýkrát a verte mi, že bude aj tretíkrát. Takže sa pekne vykašlite na všetky činnosti, ktoré robíte, kašlite na to, že to má 10 sérii a jednoducho si tú pecku pozrite a uvidíte, že od toho nebudete môcť odísť. :D


Luu z Little Ramblings: Nemám pre vás tohtoročný seriál, ale mám seriál, ktorý tento rok SKONČIL. Ukončený seriál, ľudia. Ukončený seriál.
Počas troch sérií britského skvostu My Mad Fat Diary vás bude sprevádzať stredoškoláčka Rae, ktorá má šestnásť rokov, 105 kíl a brutálne tajomstvo: cez leto bola hospitalizovaná na psychiatrii. Po prázdninách sa Rae vracia do školy, bývalá najlepšia kamoška Chloe ju predstaví partii svojich nových kamarátov...
A tu platí „raz vidieť, ako stokrát počuť“, pretože akonáhle sa kamaráti na scéne objavia, dôjde vám, že toto NEBUDE Beverly Hills meets Škaredá Betty. A nie len preto, že kamaráti sedia v krčme, ale Raeini šestnásťroční kamaráti VYZERAJÚ ako šestnásťroční kamaráti – s akné, nevydareným mejkapom, obnosenými tričkami a päťminútovým účesom. Akonáhle tú partičku uvidíte, pochopíte, že seriál bude stáť nohami na zemi rovnako ako jeho hrdinovia. Budú tam stredoškolské lásky a stredoškolské rozchody, budú tam hádky s rodičmi a problémy v škole, bude tam hrdinka s duševnou chorobou... ale všetko to bude podané spôsobom, aký ste ešte v tínedžerskom seriáli nevideli.


Charrlie z Lost in pages: Seriál jsem letos zvládla jen jeden. A sice The Royals. Uznávám, bylo to během zkouškového, takže všechno bylo lepší, než učení, ale i tak se mi seriál líbil. Fakt jo.
A jako film jsem vybrala osvědčenou klasiku, kterou jsem před nedávnem znovu shlédla a kterou prostě musí vidět všichni - A Very Potter Musical, A Very Potter Sequel a A Very Potter Senior Year. A proč? Přece proto, že je to TOTALLY AWESOME!


Majka z Lyn_von_Nightlight: Stitchers Teen Wolf
Pôvodne som plánovala písať o seriáli Stitchers, pretože som si tento letný zázrak poriadne užila, ale u mňa je to tak, že sa reč nakoniec vždy zvrtne na Teen Wolf. Okrem toho sa tu stále nájdu duše, ktoré sa mi ešte nepodarilo naverbovať, tak to skúšam znovu.
Hej, je to o vlkolakoch, čo je dosť otrepané, ale iba zo začiatku. Najväčšiu chybu robia ľudia vtedy, keď pozrú prvých pár dielov a vypnú ich s tým, že je to kravina. Ten začiatok veru nie je nič moc, ale zase keby to bolo perfektné už od epizódy jeden, nebolo by to také super. Na tomto seriáli jasne vidieť, ako sa herci a tvorcovia zlepšili, a už vôbec by som nečakala, že budem pokladať TW za jeden z najoriginálnejších seriálov, aké som kedy videla. Okrem vlkolakov tam totiž nájdete mnoho nových vecí, informácií a príšer z gréckej, keltskej, japonskej i aztéckej mytológie.
Keď som začala pozerať TW, vôbec som nevedela, do čoho idem, a dokázala ma šokovať každá ďalšia epizóda. Zápletky jednotlivých sérií sú poriadne zamotané a postavy sú čistá dokonalosť.
Môj seriálový zoznam obsahuje príliš veľa seriálov na to, aby som niektorý z nich mohla znovu pozrieť, ale ak ide o TW, neunudí ma ani po treťom re-watchingu, lebo sa mi tam vždy podarí nájsť niečo, čo som si predtým nevšimla. Takže ak sa na to vrhnete, nevzdajte to už na začiatku, mohli by ste ľutovať.


Freckles z Freckles's books: Před dvěma týdny bych nad touto otázkou musela opravdu hodně přemýšlet, ale teď mám jasného favorita. Za deset dní jsem zhlédla všechny série seriálu My Mad Fat Diary. Jednou jsem viděla čtyři epizody za sebou – a mezi námi, to je u mě fakt hodně. Je červenec 1996. Hlavní hrdinka Rae je tlustá, právě ji propustili z „blázince“ a na doporučení terapeuta si píše deník. Problémy s rodinou, přátelstvím, láskou, sebedůvěrou a to všechno tak realistické! A vtipné. A srdceryvně dojemné. Hlavní hrdina, kterého platonicky miluju. Výsledek? Buď jsem se bláznivě smála, nebo jsem viděla rozmazaně přes slzy, nebo jsem zamilovaně zírala na Něj! Chci víc a víc nebude, takže mi to už nikdo neotráví. Pokud byste letos měli zhlédnout jen jeden seriál, pak je to tento.


Kristie z Yours Fantasy: Tady bude má odpověď asi trochu zkreslená tím, že mám tenhle film v živé paměti, ale když ono to bylo tak úžasné! Dopředu upozorňuji, že mám menší úchylku na animované pohádky, takže se nedivte, ehm... Ale tím filmem je V hlavě, které teď běželo / stále běží v kinech. Ten film je naprosto dokonalý! Sice je to prezentováno jako pohádka pro děti, avšak myslím si, že některé věci v něm mnohem lépe pochopí diváci starší. Překrásným způsobem jsou zde zpracované lidské emoce, hlavně u malé Riley je skvěle demonstrované, jak děti některé věci prožívají. A úplně nejskvělejší na tom je, že v průběhu filmu zkrátka musíte přemýšlet, která z emocí má navrch právě u vás - je to Radost (Joy) či spíše Nechuť (Disgust) nebo někdo další? Plus samotná animace je perfektní. Neváhejte a na V hlavě se co nejdříve podívejte! Pixar opět válí!
Jestli můžu ještě jeden seriál... Tak vám musím doporučit americkou komedii Parks and Recreations, na které právě teď ujíždím a o kterém podle mě ví až žalostně málo lidí a přitom jde o tak skvělý počin! Humor je zde nenásilný, přirozený a pokud vám sedne, tak se u toho vážně výborně pobavíte. Herecké obsazení také nemá chybu - v hlavní roli zde vystupuje Amy Poehler, která je úžasná, a zmínit musím i Chrise Pratta, kterého si tu musíte zamilovat (a kterého dost možná znáte ze Strážců Galaxie či z Jurského světa). A bonus navíc? Je to ukončený seriál! A jednotlivé díly mají kolem dvaceti minut. Ovšem pozor - jde o menší závislost, jestli vás to chytne, nebude se vám chtít přestat.


Annie z The Bookland: Film… Zmizelá/Gone girl. Rozkoukala jsem ji ještě loni, dokoukala letos, a musím říct, že psychopatičtější film bez toho, aby to byl horor, jsem nezažila. Nemám ráda krváky ani takovou tu mrazivou atmosféru, ale Zmizelou jsem si naprosto zamilovala. A dva dny z ní nespala.
Seriál… Faking it. Řekla bych White collar, ale s tím už jsem tak otravná, že toho radši nechám. Každopádně, Faking it je na jednu stranu pubertální blbost, na druhou stranu se věnuje poměrně zajímavému tématu (tématům), je to neskutečně vtipný seriál, hloupoučká hlavní hrdinka se dá přežít a jako oddechovka po náročném dni – nenajdete nic lepšího. 


Dúfam, že ste si z tohto článku odniesli nejaké zaujímavé tipy. Budem rada, keď sa o svoje názory & odporúčania podelíte v komentároch. Týmto veľmi pekne ďakujem babám za spoluprácu. :) V (hádam blízkej) budúcnosti môžete očakávať poslednú vlnu odporúčaní - opäť na knihy a tentoraz od autorov!

15 komentárov:

  1. Souhlasím s My Mad Fat Diary. Je super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Donedávna som o tom seriáli nepočula vôbec a teraz sa to len tak hmýri nadšencami.:D

      Odstrániť
  2. Sú to všetko dobré a zaujímavé tipy, seriály veľmi nesledujem, až na pár výnimiek, ale možno si nejaké pozriem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám len pár obľúbených, ale zvyčajne sa po čase pokazia, tak hľadám nejaké nové možnosti...:D

      Odstrániť
  3. Konečne niekto spomenul Teen Wolf 😍😍😍 Milujem ten seriál. S jednoznačnou samozrejmosťou ho radím medzi moju TOP 10-tku. A ten Dylan tam....aww 💜

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. TW je riadne populárny, niekedy by som si mohla nejakú epizódu pozrieť.:D Majka je rozhodne presvedčivá.:D

      Odstrániť
    2. To teda som, takže by si si to už mohla pozrieť :D :D

      Odstrániť
  4. Na Supernatural ma presviedča spolužiačka už asi rok, ale to množstvo sérii je enormné a ja nemám čas. Budem rada, ak budem stíhať pozerať nové epizódy tých seriálov, ktoré mám rozpozerané. The Walking dead som kvôli nedostatku času pauzla v polovici štvrtej série a The originals kdesi na začiatku druhej. Nuž... :D
    Faking it, The Royals a Teen wolf pozerám. Z nich vedie jednoznačne Teen Wolf a tá piata séria je absolútne psycho!
    Sú to skvelé odporúčania a zaujalo ma My Mad Fat Diary. Možno sa do toho pustím! :D
    Charlotte.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, tie série!:D A na mňa je Supernatural navyše príliš creepy, videla som epku aj čosi (kvôli odporúčaniam), ale nebolo to nič pre mňa.:D
      Ak sa doň pustíš, držím palce, aby ťa nadchol ako Luu a Freckles.:D

      Odstrániť
  5. V seriáloch mám očividne lepší prehľad ako v knihách, takže v tomto článku poznám väčšinu spomínaných seriálov - aj keď nie všetky som videla. O My Mad Fat Diary viem už nejaký ten piatok, ale nikdy som sa nedokopala k tomu, aby som si to pustila, no zrejme to skôr či neskôr predsa len napravím. A ešte by som sa pozrela po The Royals. Ah, ešte že majú tie britské seriály tak málo epizód, že si za jeden deň pozriete aj dve serie dvoch seriálov :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som nepoznala akurát Parks and Recreations.:D Ak čosi z toho pozrieš, budem netrpezlivo očakávať verdikt.:D

      Odstrániť
  6. Co mi to děláte, já neodstátnicuju. Mám vypsáno pár tipů a už teď vidím, jak se k seriálům zase zakýbluju na celé zkouškové. Ach jo.

    Jen škoda, že nezazněl seriál Hannibal! Ten si totiž taky zaslouží mnohem větší pozornost než má ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...O:) Ehm. Ale ty to určite zvládneš.:D

      No, o tom som osobne ešte nepočula, shame on me.:D

      Odstrániť