31/03/2016

Knižný súhrn: Marec 2016

V marci som prečítala...

...8 kníh, z toho 2 v angličtine, 6 v slovenčine a žiadnu v češtine:

1. Alfonz Bednár: Kolíska - sj
2. Garth Nix: Lirael (#2) - sj - recenzia
3. Michelle Madow: The Prophecy of Shadows (#1) - aj
4. David Duchovny: Krava nebeská - sj - recenzia
5. Emily Bronte: Búrlivé výšiny - sj
6. Meg Cabot: Nenásytná (#1) - sj
7. Cassandra Clare: Lady Midnight (#1) - aj
8. Graeme Simsion: Projekt ideálna manželka - sj


Marec bol miestami trochu hektický, ale vo všeobecnosti sa nesťažujem. Prečítala som a zároveň zrecenzovala (linky vyššie) Lirael - super fantasy s hovoriacim psom a kocúrom (teda voľnomagickými stvoreniami v takej podobe... koho trápia detaily...) a Kravu nebeskú - vtipnú, krátku knižku z pohľadu hovoriacej kravy. Ehm. Niežeby som bola zaťažená na zvieratká.

Tradičnú trochu povinného čítania zastupuje v mojom zozname poviedka Kolíska. Moje dojmy sú... neutrálne. Kolíska však nie je moja jediná marcová klasika. S Michelle a Sue sa nám totiž podarilo dokončiť spoločné čítanie Búrlivých výšin. Postavy v tejto knihe sú síce neskutočne frustrujúce, ale musím uznať, že príbeh mal svoje čaro.

Možno viete, možno nie, ale Michelle Madow mám veľmi rada - píše ideálne guilty pleasure knihy. Prvý diel jej novej YA paranormal série, The Prophecy of Shadow, sa ako zvyčajne čítal nehorázne dobre. Inak to však bolo samé klišé a mala som pocit, ako by som sa vrátila o niekoľko rokov dozadu, kedy všetci takéto príbehy žrali. Bohužiaľ, už to na mňa nefungovalo ani v rovine guilty pleasures a pokračovanie si nechám radšej ujsť.

O pár rokov späť ma vrátila i Nenásytná - ibaže tentoraz mojou vinou, keďže som si knihu skôr nebola schopná prečítať. Ide o dospelácku vtipne poňatú upírinu z pera Meg Cabot. Napriek rozporuplným reakciám na goodreads vôbec nebola zlá. Z priemeru síce veľmi nevytŕča, no bavila som sa. Super oddychovka.

V marci som sa zároveň konečne dočkala vydania Lady Midnight. Zatiaľ vám k nej nič nepoviem... Bolo by to nadlho, takže si to nechám do recenzie, ktorá bude v dohľadnej dobe. Aspoň dúfam.

Čo sa týka knihy Projekt ideálna manželka - očakávala som, že bude vtipnejšia alebo dojemnejšia, skrátka niečím výnimočná. Napokon sa musí odo mňa uspokojiť s prívlastkom "fajn". Netreba mať zbytočne vysoké očakávania.

Aký bol váš knižný marec? Čo dobré ste prečítali?

4 komentáre:

  1. Osm knih - to je opravdu nádherná bilance :) Žádnou z knih jsem zatím nečetla, takže děkuji za některé zajímavé tipy :) A přeji, ať i v dubnu jde čtení pěkně od ruky :) Hezký večer :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cez prázdniny býva lepšia.:D Každopádne vďaka a aj tebe.:)

      Odstrániť
  2. Nenásytnú plánujem prečítať už asi 2 roky! A mám ju aj doma :D ale myslím, že sa k nej nikdy nedostanem. času málo, nových kníh priveľa. Ale tému má celkom zaujímavú, stále ma láka zvedavosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, ako sa cítiš.:D Každopádne, nikdy nehovor nikdy.:D

      Odstrániť