31/08/2014

Knižný súhrn: August 2014

V auguste som prečítala...

...už štvrtý mesiac po sebe rovnaký počet kníh = deväť, z toho 6 v slovenčine, 3 v angličtine a žiadnu v češtine:

1. Amy Tintera: Rebel (#2) - aj - recenzia
2. Andy Weir: Marťan - sj - recenzia  
3. Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes; Štúdia v červenom (#1) - sj
4. Sarah J. Maas: Throne of Glass (#1) - aj
5. Don Jacobson: Keď Boh robí citronádu - sj
6. Francine Rivers: Vykúpená láska - sj
7. Julie Kagawa: The Forever Song (#3) - aj
8. Nina Protušová: Čierna schránka - sj - recenzia
9. Holly Goldberg Sloan: Šťastná sedmička - sj - bude recenzia


Úprimne, dúfala som, že budem čítať viac, ale čo už. Som rada, že sa mi podarilo aspoň zvýšiť aktivitu na blogu. Za august som totiž nielen zrecenzovala dvojdielnu dystópiu Reboot, Marťana a Čiernu schránku, ale tiež som zverejnila kopu rozhovorov v rámci môjho projektu Prázdninové popoludnia s autormi a podobne.

Našla som si aj novú seriálovú lásku, Sherlocka a rozhodla som sa, že sa oboznámim s knižnou predlohou, takže som začiatkom mesiaca prečítala relatívne krátku Štúdiu v červenom. Nemôžem povedať, že by bola zlá, ale predsa len to nebude séria, v ktorej čítaní by som chcela pokračovať.

Ďalej som sa pustila do Throne of Glass, čo je kniha, ktorej som sa dlho vyhýbala... Bola som hlúpa. Maximálne mi totiž sadla a už sa nemôžem dočkať ďalších dielov. Plánujem o nej do budúcna ešte písať, takže radšej prejdem k...

...dvom kresťansky ladeným knihám, ktoré sa ocitli na mojom augustovom zozname. Keď Boh robí citronádu je zbierka krátkych skutočných príbehov. Považujem ju za nesmierne inšpiratívnu a rozhodne odporúčam. Vykúpená láska je historický román, a hoci som spočiatku mala nejaké výhrady, napokon som si knihu zamilovala a ocenila. Nielenže je plná skvelých myšlienok, ale je zároveň nesmierne čitateľne napísaná - taktiež odporúčam.

Podstatne menej nadšená som bola z The Forever Song. Prvé dva diely tejto post-apo upírskej trilógie som zbožňovala, takže som sa do veľkého finále začítala s nemalými očakávaniami a... Ostala som zaskočená, pretože som sa do čítania musela nútiť a mnoho vecí mi prekážalo. Napriek tomu mala kniha svetlé momenty, zaujímavý nápad a primeraný koniec, takže som jej dala 3 hviezdičky. Doteraz neviem, či bola skutočne o toľko horšia od jednotky a dvojky alebo sa zmenil môj pohľad.

August som zakončila Šťastnou sedmičkou, k tej však zatiaľ iba zopakujem - bude recenzia!


Ako ste sa mali vy? Koľko kníh sa vám podarilo prečítať?:) Čítali ste niečo z môjho zoznamu?

11 komentárov:

  1. Myslela som, že knižný Sherlock ťa chytí. Dúfala som, že bude taký dobrý ako seriál :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vykúpená láska sa stala mojou najobľúbenejšou knihou a Francine Riversová je úžasná spisovateľka-mám doma aj dalšie knižky od nej a ešte ani raz ma nesklamala :)...a Keď Boh robí citronádusi chcem tiež prečítať,tak uvidím....:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som od nej čítala zatiaľ iba Vykúpenú lásku a Šarlátovú niť, no tá sa mi tiež veľmi páčila a chystám sa na ďalšie.
      Určite ju prečítať skús.:)

      Odstrániť
  3. Krásné úlovky :) A na fotce vám to všem moc sluší. Sraz musel být super.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Héj, vždyť devět knih je hrozně moc! :D Úplně ti závidím, že normálně stíháš tolik knih. :D Mým průměrem se v poslední době stalo šest knih, no. Což je mnohem méně, než by se mi líbilo. I když za srpen jsem se svým čtením spokojená, jop. :D :)
    Nějakou knihu o Sherlockovi bych si také jednou ráda přečetla, jenže pochybuji, že k tomu dojde v blízké době. :)
    Vidím to tak, že Throne of Glass mezitím stihne vyjít v té slovenštině, než se do toho v té angličtině pustím. :D Ovšem kdo ví, třeba se překonám. :D
    Ta Šťastná sedmička vypadá skvěle! Už se docela těším, až to vyjde v češtině. A jsem zvědavá na tvou recenzi. :)
    Tak hlavně, že jste si ten sraz užily! Já osobně vám moc závidím, protože jsem na žádném srazu dlouho nebyla a asi se ani dlouho na žádný nedostanu, vzhledem k tomu, že je většina poměrně daleko, jop. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To vážne?:D Ja mám pocit, že čítaš viac ako ja.:D
      Prekonaj, tiež som sa dlho odhodlávala a stálo to za to.:D
      Je skvelá!:) Akurát mám problém nájsť slová.:D
      Hádam sa niečo vyskytne.:)

      Odstrániť
  5. "Áno, aj mne pribudli Čierna schránka a Šťastná sedmička" -ty na tú moju poznámku asi tak skoro nezabudneš, čo? :D Deväť kníh je podľa mňa dosť veľa, ja som za august prečítal, hmm, vlastne som dočítala až dve knihy a jeden komiks, to je viac než som si myslela :D Inak dúfam, že sa na jeden taký zraz tiež niekedy dostanem, znie to ako príjemne strávený čas :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Asi nie... ale bola oprávnená, tiež to na mňa miliónkrát všade vyskočilo a všimla som si to.:D
      Aký komiks?
      Rozhodne je, tiež dúfam, že sa na nejaký zraz dostaneš - ideálne na taký, na ktorom budem aj ja.:D Rada by som ťa spoznala.:) Môžeš prísť napríklad do ZA...O:)

      Odstrániť