30/09/2014

Knižný súhrn: September 2014

V septembri som prečítala...

...iba 4 knihy, z toho 2 v angličtine, 2 v slovenčine a žiadnu v češtine:

1. Anthony Horowitz: Havrania brána (#1) - sj
2. Michelle Cohen Corasanti: Mandľovník - sj
3. Sarah J. Maas: The Assassin's Blade (#0.5) - aj
4. Sarah J. Maas: Crown of Midnight (#2) - aj


Začiatok septembra bol pre mňa dosť hektický, čo sa odrazilo na blogu aj na zozname prečítaných kníh. Neviem, či bude október lepší, ale rozhodne v to dúfam.

Sarah J. Maas sa do môjho zoznamu dostala až dvakrát. Keďže sa mi prvý diel jej série Throne of Glass páčil, prestala som sa vyhýbať novelám, ktoré opisujú Celeaninu minulosť a ktoré vyšli v zbierke The Assassin's Blade. Úprimne, bola som príjemne prekvapená, ako veľmi som si čítanie užila a ako krásne začali niektoré veci z jednotky dávať väčší zmysel. Na druhej strane, keby som si ich prečítala pred Throne of Glass, bola by som oveľa viac prekvapená.

Po The Assassin's Blade som si trochu pripomenula jednotku - kvôli lepšiemu pocitu a už spomínaným náznakom - a vrhla sa na dvojku, Crown of Midnight. Kniha ma neskutočne bavila a som nadšená z prepracovaného, jedinečného sveta, postáv či inteligentného kvázi milostného trojuholníka... Zároveň som však čakala trochu viac akcie a povedzme, že isté veľké odhalenie ma veľmi nešokovalo. Napokon som mu teda udelila 4*, hoci mi to láme srdce.

Aby bol tento súhrn kompletný, musím spomenúť ešte jednu knihu, ktorú som prečítala začiatkom septembra - Havraniu bránu. Jednalo sa o krátky, svižný príbeh, ktorý mal navyše fajn nápad, no tak trochu ma nudil. Rýchlo som zistila, že to nie je čítanie pre mňa a do ďalších dielov sa púšťať nebudem.


Aký bol váš knižný september a koľko kníh ste prečítali? Čítali ste/plánujete čítať niečo z môjho zoznamu?

10 komentárov:

  1. Je to neuveriteľné, ale ja som tento mesiac prečítala toľko kníh koľko ty (a jednu som dočítala, takže to počítam ako päť? vyhrala som?) :D :D Na mňa je to až extrémne veľa a na teba zase extrémne málo :D Dúfam, že budeš mať budúci mesiac viac času na čítanie a teším sa na každá tvoj článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, vyhrala si.:DDD Gratulujem.:D Aj ja dúfam a vďaka.:)

      Odstrániť
  2. Prajem ti, aby ti ten Albatrosmedia vyšiel. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takže říkáš, že je lepší The Assassin's Blade číst před Throne of Glass? :) Pokud ano, tak ještě uvidím, ale možná se do toho tedy pustím před ToG, jop. :) Jinak se chci do této série aspoň do konce roku určitě pustit, tak snad mi to vyjde!
    Jé, tak s Albatrosmedia držím palce, aby ti to vyšlo! :) Na tvou recenzi Bernadetty jsem upřímně zvědavá, také se na tu knihu chystám. :)
    Mně se v září dařilo kupodivu dobře - přečetla jsem devět knih, což je na mé poměry fakt hodně. :D Ale uvidíme, jak se mi bude dařit ty nadcházející měsíce, jop. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No... asi áno, ale super je to aj opačne, tak už uvidíš, ako sa ti bude chcieť.:) Zase, Celeana je viac super v jednotke.:D Snáď áno!
      Ďakujem.:) Bude čoskoro.
      Waaau, super.:D Hádam stále dobre.:D

      Odstrániť
  4. Ja som v septembri v čítaní maximálne zaostávala. Akosi ma nič nebavilo, nič sa mi nechcelo a ešte mi začala aj škola. Dúfam, že ma čoskoro toto obdobie prejde a znovu sa vrhnem na knihy.
    Aj keď ešte zopár dní budem asi žiť vo vlastnej bubline, prehrávať si furt dookola Teen Wolf, až kým si neuvedomím, že ďalší Stiles nebude až do budúceho leta. Potom sa možno konečne pozbieram a začnem rozmýšľať nad niečím iným. Milujem ten seriál, ale aj ho neznášam, lebo ako som to dopozerala (všetky série behom štyroch dní), nič iné ma nebaví. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak hádam sa nájde niečo, čo to prelomí.:) Inak fíha, až tak?!:D Poznám dosť ľudí, ktorí sú zažratí do TW, to by som si hádam aj mohla pozrieť.:D

      Odstrániť
  5. Náhodou 4 knížky je taky super číslo!! :)

    OdpovedaťOdstrániť