29/11/2014

Knižný súhrn: November 2014

V novembri som prečítala...

...8 kníh, z toho 5 v slovenčine, 2 v angličtine a 1 v češtine:

1. Francine Rivers: Leotina záhrada - sj
2. Marie Lu: Legenda (#1) - sj
3. Gail Carriger: Waistcoats & Weaponry (#3) - aj - recenzia
4. Liane Moriarty: Prečo sme sa vlastne rozišli - sj - recenzia
5. Claire Belton: Som mačička Pusheen - sj - recenzia
6. Erich Maria Remarque: Na Západe nič nové - sj
7. Sarah J. Maas: Heir of Fire (#3) - aj
8. Nigel Goodall: Benedict Cumberbatch - čj 


Za tento školský rok je to zatiaľ môj najlepší mesiac, čo sa týka počtu prečítaných kníh, tak len dúfam, že táto stúpajúca tendencia nezmizne.

Najvýznamnejšou udalosťou mesiaca je však to, že som nadviazala spoluprácu s vydavateľstvom Slovart! Ani si neviete predstaviť, aká som z toho nadšená, splnil sa mi totiž ďalší obrovský blogerský sen.:)

Teraz už ale prejdem k prečítaným knihám, ktoré sa nedočkali recenzie:

Francine Rivers som si obľúbila vďaka jej knihám Vykúpená láska a Šarlátová niť, rozhodla som sa teda dať šancu aj Leotinej záhrade. Túto voľbu rozhodne neľutujem, napriek ťažkopádnejšiemu začiatku som sa do knihy napokon ponorila. Navyše poukazuje na zaujímavé myšlienky.

Legenda od Marie Lu je v podstate len ďalšou klasickou dystópiou, nemožno jej však uprieť, že sa veľmi ľahko číta a najmä na konci sa môj dojem z nej výrazne zlepšil. Jedná sa o fajn čítanie a rozhodla som sa jej dať 3,5*.

Na Západe nič nové som čítala kvôli škole. V podstate knihe nemôžem nič vytknúť - relatívne dobre sa čítala, realisticky zobrazuje hrôzy vojny, donúti človeka zamyslieť sa, niektoré scény a vety boli vážne skvelé... Napriek tomu som sa pri čítaní občas trápila a jednoducho nezdieľam nadšenie mojich priateľov na goodreads.

Heir of Fire je tretí diel fenomenálnej série od Sarah J. Maas a hoci to ani náhodou nie je krátka kniha, vôbec som sa pri nej nenudila. Autorka nám predstavila nové aspekty svojho prepracovaného sveta, nové (skvelé) postavy, dočkali sme sa niekoľkých dôležitých zvratov a ja sa už skrátka nemôžem dočkať pokračovania! Jednoznačných 5*. :) V budúcnosti hádam o sérii napíšem nejaký článok.

No a na poslednú chvíľu som prečítala aj biografiu Benedicta Cumberbatcha.

Aký bol váš knižný november? Podeľte sa v komentároch.:)

18 komentárov:

  1. Ani veru neviem, koľko kníh som prečítala za tento mesiac, no nebolo ich tak veľa :) Nie je času, kvôli škole.
    Gratulácia k spolupráci. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To poznám, preto som mala v septembri a októbri ešte menej.
      Ďakujem.:)

      Odstrániť
  2. Taky se mi v listopadu se čtením kupodivu hodně zadařilo. Dneska jsem dočetla devátou knížku a ještě mám rozečtený Uzel od Dominika Dána, který chci nejdéle zítra dorazit, takže bych těch knih měla mít za listopad deset. A to je na mě fakt výkon! :D Obzvlášť, když je to přes školní rok, to i přes léto jsem stihla maximálně těch deset knih. :)
    Štěstí jsem měla i na nové přírůstky, i když největší radost mám z Flory a Odyssea, tu jsem získala díky výhře u Mati a vypadá to fakt skvěle. Hrozně se těším, až se do ní pustím! :D :)
    Ke spolupráci ještě jednou gratuluji! :)
    Legenda mě dost zklamala. Ničím mě to nezaujalo. Teď mám dilema, jestli té autorce mám dát šanci s The Young Elites nebo se na to radši vykašlat.
    Tak hlavně, že se ti Na západní frontě klid podařilo přelouskat. :)
    Vážně moc bych se do toho Throne of Glass chtěla pustit. Obzvlášť, když by mi měl v blízké době přijít ten druhý díl, ten jsem na BD za tu cenu zkrátka nemohla nechat. :D Jenže znáš to - s časem jsem na tom blbě a holt dávám přednost knížkám, které mám buď z knihovny nebo na recenzi či které mám doma mnohem dýl. Možná si na to najdu čas přes Vánoce, to by bylo fajn. :)
    A ten Klíč je fakt neuvěřitelná bichle. :D
    Tak držím palce, aby se ti v následujících měsících se čtením dařilo také tak dobře! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wau, tak to si dobrá!:) Ja tiež málokedy dám viac ako desať.:D
      To ti verím, tiež by som si ju prečítala.:D
      Ďakujem.:)
      Presne, už to mám za sebou.:D
      Neviem no, mne sa ku konca Legenda páčila... najbližšie si plánujem prečítať dvojku a trojku.:D
      :D Tá cena je skrátka skvelá, ale chápem ťa, tiež musím uprednostňovať recenzáky, knihy z knižnice a zoznam na vianočné prázdniny sa mi už nebezpečne predlžuje.:D Každopádne dúfam, že sa k tomu už vážne dostaneš, stojí za to.:)
      Najhoršie je, že si musím dať re-reading prvých dvoch, lebo si nič nepamätám.:D Teda, ešte pogooglim, ale...
      Vďaka, aj ja tebe!^^

      Odstrániť
  3. Gratuluju k blogerským úspěchů i k počtu přečtených knížek. :)
    A naprosto s tebou soulasím s hodnocením Legendy, myslela jsem, že jsem jediná, kdo si z knížky nesedl na zadek... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja by som si strašne chcela prečítať Kruh :)) ! Inak pekné kúsky :).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ach, Heir of Fire, to ma zabilo :D inak neviem prečo, kapitoly s Manon ma veľmi nebavili, ale ostatné bolo všetko super. Jááááj, a ten koniec, som fakt naštvaná, čo sa prihodilo mojej obľúbenej postave (Dorianovi) a ak to Sarah nejako nevyrieši, bude trpieť spolu so mnou :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa niektoré tiež nie, hlavne zo začiatku, ale zvykla som si.:D To ma inak tiež trochu naštvalo, pritom Doriana ani nejako extra neobľubujem... Toto si proste nezaslúžil.:D Hádam vyrieši, musí!:D

      Odstrániť
    2. Vidíš! tak si predstav, že ty ho neobľubuješ a naštvalo ťa to a on je moja obľúbená postava :D tak ako to asi muselo naštvať mňa? :D Veru, musí :D a ak sa mu niečo stane, tak budem zúriť :D

      Odstrániť
    3. Fuuha, máš to ťažké no.:D

      Odstrániť
  6. Juj, gratulujem ti ku spolupráci so Slovartom! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Samé pěkné kousky :) Přečetla jsi toho za jeden měsíc docela hodně :) Gratuluji k přečteným knihám a ke spolupráci se Slovartartem :) Zajímal by mě článek o Heir of Fire, tuhle sérii si chci už dlouho přečíst :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem.:)
      Určite si ju prečítaj a ten článok sa pokúsim dať dokopy ešte tento mesiac.:D

      Odstrániť
  8. Gratulujem k spolupráci! :-) Mačičku Pusheen som si včera prezerala v kníhkupectve a pravdupovediac som ju tam na posedenie aj prečítala, veľmi milá knižočka! :-) ako hovoríš, very very cute :3 plánujem nielen o nej článok, snáď mi vyjde tak, ako tvoja recenzia :-) Pekné sviatky!

    OdpovedaťOdstrániť