30/11/2015

Knižný súhrn: November 2015

V novembri som prečítala...

...6 kníh, z toho 5 v slovenčine, 1 v angličtine a žiadnu v češtine:

1. Rick Riordan: Krv polobohov (#5) - sj
2. Toni Morrison: Najmodrejšie oči - sj
3. Martin Jurík: Projekt Zenta - sj - recenzia
4.
5. Michelle Madow: Diamonds in the Rough (#2) - aj
6. George Orwell: 1984 - sj


No čo vám poviem, škola. Mohlo to byť aj horšie.

V novembri som konečne prečítala Krv polobohov a tým dočítala skvelú sériu Bohovia Olympu. Pravdepodobne sa opakujem, no vážne milujem Rickov štýl písania, jeho originalitu a zmysel pre humor... Navyše mám pocit, že v tejto sérii prepracoval postavy viac do hĺbky, nevnímame ich len ako ako zábavných polobožských hrdinov, ktorí všetko zvládajú, ale ako ľudí - neistých, omylných, s chybami. To ma vážne potešilo a všetkých som si o to väčšmi obľúbila.

Že je Projekt Zenta slovenské sci-fi so skvelým nápadom už asi viete... Ak nie, prečítajte si moju recenziu. Známy je vám pravdepodobne i môj názor na Temné tajomstvá - detektívku, ktorá si ma získala svojím zaujímavým spracovaním a geniálnymi postavami. Viac sa môžete opäť dozvedieť v recenzii.

Podarilo sa mi taktiež prečítať si druhý diel mojej obľúbenej guilty pleasure série. Diamonds in the Rough sa mi páčili o čosi menej ako The Secret Diamond Sisters, skvelý štýl písania, netypické prostredie a ľahko obľúbiteľné postavy tu však naďalej ostávajú a to je základ. Navyše sa atmosféra trochu zhusťuje, keď sa na povrch dostávajú nové tajomstvá a vynárajú sa nové problémy... Stále platí, že séria nie je dokonalá, ale baví ma a trojku si ujsť nenechám.

Povinné čítanie som tento mesiac trochu zanedbávala - podarilo sa mi prečítať len Najmodrejšie oči a 1984. Najmodrejšie oči našťastie nemali veľa strán, bolo to pre mňa totiž utrpenie - príliš detailné, príliš nechutné, príliš smutné. Na 1984 som sa celkom tešila, no moje výsledné dojmy neboli najlepšie. Najprv ma kniha neskutočne uspávala a potom neskutočne deprimovala... Vlastne mám pocit, že pri väčšine povinnej literatúry upadám do depresie. Ugh.

Čo zaujímavé ste v novembri prečítali vy?

4 komentáre:

  1. Hanbím sa, ale nepoznám žiadnu z kníh, ktoré si prečítala (okrem 1984, ale to som nečítala). Zrejme by som to mala napraviť, ale moja polička sa rapídne rýchlo naplnila novými a novými knihami, takže všetky ostatné záujmy o iné tituly musím odložiť bokom. :/
    Avšak je fajn, že si ich zvládla aspoň 6, ja som za november dala iba štyri a jednu mám do tretiny rozčítanú (Miniaturista). Snáď sa v decembri polepším, veď idú prázdniny. :3
    Prečítala som Atramentové srdce, Atramentovú krv, Prvých 100 a Nech sneží. :)
    Na Tanec pre Luciu Frey som zvedavá, snáď sa mi ju podarí kúpiť. :)
    Charlotte.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, pozerám, že sa mi podarilo čítať také neznámejšie knihy.:D Určite sa nemáš za čo hanbiť.:) A úplne ťa chápem, tiež som niekedy prevalcovaná novými knihami, ktoré treba prečítať...
      Na prázdniny sa tiež spolieham, hádam nám obom pomôžu.:)
      Jeeee, Atramentový svet.<3 Tú sériu zbožňujem.:) Ďalšie dve som nečítala.
      Hádam áno.:) Ja už ju mám prečítanú, čoskoro hádam bude i recenzia.

      Odstrániť
  2. Som zvedavá, kedy sa mne podarí dočítať Bohov Olympu. Nejako som zaostala pri tretej časti a odvtedy som sa ešte ďalej neposunula. Je to super, ale zároveň sa k tomu neviem dopracovať.
    Neviem... v poslednej dobe som fakt rada, ak sa dostanem k nejakej knihe, ktorá nie je do školy. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem, tiež som sa pri Bohoch celkom zasekávala, ale potom som v knižnici naraz ulovila aj štvorku a päťku, pridali sa jesenné prázdniny... a už to šlo.:D Držím palce, aby sa aj tebe podarilo k tým knihám dopracovať.:)

      Odstrániť