28/02/2016

Gemma Correll - Čarbanice pre mačkofilov

Ak ste so mnou niekedy viedli dlhší rozhovor, je vysoko pravdepodobné, že to viete. Ak nie, prezradím vám to teraz - som mačkofil. Zbožňujem živé mačky, knižné mačky, sošky mačiek, fotky mačiek, kresby mačiek, tričká s mačkami, záložky s mačkami, hrnčeky s mačkami... Jednoducho mačky. (Aj keď najviac na svete samozrejme tú svoju.)

Čarbanice pre mačkofilov sľubujú "50 inšpirácií a tvorivých cvičení pre milovníkov mačiek" a ja vám v tejto netypickej recenzii poskytnem 5 dôvodov, prečo si ich chcete vyskúšať.

Autorka má u vás doma skrytú kameru. V knihe totiž nechýbajú zábavné a neskutočne trefné fakty či poznámky o mačkofiloch a ich mačkách. Čo je lepšie ako zistiť, že niekto dokonale (a navyše vtipne) vystihol správanie vás alebo vašej mačky?

Roztomilé obrázky ňuňu mašišiek. Okej, teraz vážne. Gemma Correll naozaj vie, čo robí, má jedinečný štýl kreslenia a osobne som sa na jej ilustrácie nemohla vynadívať. Grafické spracovanie tejto knihy je celkovo super.

Kreatívni a nadaní ľudia z tejto knihy dokážu urobiť niečo úžasné. Majú na to totiž kopu priestoru a inšpirácie, presne ako sľubuje obálka.

Aj menej až vôbec kreatívni a nadaní ľudia sa môžu realizovať. Ja fakt nie som umelec, no autorka nezabudla ani na jednoduchšie cvičenia a niekoľko jasných návodov. S chuťou som sa teda pustila do tvorenia napriek svojmu neexistujúcemu talentu a stala som sa profesionálkou v kreslení mačiek schúlených do klbka.

Odreagujete sa... s mačkami! Bola som prekvapená, ako ma Čarbanice pre mačkofilov dokázali zabaviť a zdvihnúť mi náladu. Možno to dokážu aj u vás.

Čarbanice pre mačkofilov nie sú niečo, čo nutne potrebujete pre život... Ale pokiaľ nie ste kategoricky proti takýmto publikáciám a máte radi mačičky, určite vám ju odporúčam. Popri rôznych variáciách Wreck This Journal si podľa mňa naozaj zaslúžia pozornosť. Dokážu potešiť každého mačacieho nadšenca, takže sú super nápadom na darček (či už od vás pre vás alebo pre niekoho iného).

Mimochodom, autorka nezabudla ani na psíčkarov!

Pokiaľ sa chcete o knihe dozvedieť viac alebo si ju rovno kúpiť, môžete tak urobiť napríklad tu, na Bux.sk.
Za poskytnutie recenzného výtlačku výmenou za úprimnú recenziu ďakujem vydavateľstvu Ikar.

Obálka z bux.sk

2 komentáre: