29/02/2016

Knižný súhrn: Február 2016

Vo februári som prečítala...

...7 kníh, z toho 2 v angličtine, 4 v slovenčine a 1 v češtine:

1. Colleen Hoover: Maybe Someday - aj
2. Alberto Moravia: Rimanka - sj
3.
4. Amanda Maciel: Tease - aj
5. Erika Johansen: Invázia do Tearlingu (#2) - sj - recenzia
6. Ilona Andrews: Magie útočí (#3) - čj
7. Gemma Correllová: Čarbanice pre mačkofilov - sj - recenzia


Február nebol môj najúspešnejší mesiac, čo sa čítania týka, ale určite mohol dopadnúť aj horšie. Zrecenzovať sa mi podarilo tri recenzné výtlačky - netypickú detektívku Učeň, temnú fantasy dystópiu pre mladých Invázia do Tearlingu a prekvapivo super Čarbanice pre mačkofilov. (Linky na recenzie nájdete vyššie.) K ostatným zaujímavým titulom sa teda vyjadrím aspoň touto cestou.

Maybe Someday mi potvrdilo, že Colleen Hoover naozaj vie písať. Zápletka je netradične poňatá a postavy & ich vzťahy sú veľmi realistické. Kniha má navyše originálny soundtrack a geniálny humor! Zamrzeli ma len tie oh-strašne-dramatické-a-emotívne pasáže ku koncu, pri ktorých som sa asi mala roztápať, no namiesto toho som prevracala očami. Napriek tomu vám ju vrelo odporúčam. 4*.

Rimanka je - prekvapivo - povinné čítanie. (Nemysleli ste si predsa, že ho vynechám, či? :D) Knihu síce považujem za trochu rozťahanú, ale inak bola prekvapivo čitateľná. Tentoraz som neutrpela žiadnu ujmu ani neupadla do depresií.

Na contemporary som mala vo februári očividne šťastie. Prečítala som totiž aj Tease - jedinečný príbeh, ktorý vzal klasické šikana-na-strednej klišé a obrátil ho úplne hore nohami. Tease nie je oddychové čítanie a Sara nie je sympatická hrdinka... Jedná sa však o naozaj skvelé čítanie, námetom aj štýlom písania. 4,5*.

Ani neviete, aká som šťastná, že som sa rozhodla dať šancu sérii o Kate Daniels. Tretí diel, Magie útočí, bol totiž úplne dokonalý. Zaujímavý svet, netrpezlivo očakávané vysvetlenia, akcia, napätie a hlavne - tie perfektne napísané postavy (hlavné i vedľajšie), humor pri ktorom sa nahlas smejem a (potenciálny) pár, pri ktorom sa nedokážem prestať hlúpo usmievať. 5*, samozrejme.

Čo ste prečítali vo februári vy? Podeľte sa v komentároch.

10 komentárov:

  1. Učeň má parádní obálku! Jinak smekám, sedm knih je krásné číslo - já byla v únoru ráda za čtyři. Přeji čtenářsky a jinak povedený březen! :)
    K

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Február je vždy problémový a to ani nie je tak výrazne kratší...:D Ďakujem, prajem ti to isté. :)

      Odstrániť
  2. Juuuuj ty si dala šancu Kate Daniels !!! :D podľa mna neexistuje baba, ktorej by sa séria nepáčila. Veď aj preto je to jedna z mojich naj sérií :)
    A mám podobný názor na Rimanku ako ty ... kiež by bolo viac takéhoto povinného čítania.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ánooo! :D Konečne. U mňa sa tiež štverá po rebríčku čoraz vyššie. :)

      Hej, namiesto Domov v stráni... :D

      Odstrániť
  3. Maybe someday mám moc ráda. Je to asi jediná kniha od téhle autorky, která se mi líbila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne?:D Ja som čítala Hopeless & sequel a teraz Maybe Someday...:D Ale páči sa mi všeobecne ako píše.:D

      Odstrániť
  4. Maybe Someday bola fajn knižka, ale aj tak si myslím, že Ugly Love bola najlepšia. Ešte sa musím pustiť do November 9, či ako sa to volá.
    Inak ešte k MS, ja som mala pocit, že tam pri konci to bolo už hrozne zdĺhavé a tiež som tam občas prevracala oči :D

    Čo s atýka mojich prečítaných kníh, momentálne je stredobodom môjho knihomoľského vesmíru iba Lady Midnight. Možno keď ju rozdýcham, pustím sa aj do niečoho ďalšieho, ale zatiaľ som príliš mimo a najradšej by som si to ešte raz prečítala. Kokos, to čakanie bude nekonečné :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že nie som jediná.:D Ugly Love si chcem niekedy prečítať.:)

      Fúha.:D Ja som ešte len na začiatku Lady Midnight, takže zatiaľ som v pohode, ale... Tuším sa mám na čo tešiť.:D

      Odstrániť
  5. Ja som tuším vo februári prečítala len jednu knihu, ale ani to neviem akú :D Tento semester sa rozbehol nejako rýchlejšie ako ten posledný a nemám na nič čas.
    Colleen Hooverovú som ešte nečítala, ale možno by som už konečne mala, keď jej fandíš ešte aj ty :D A minule som tie Čarbanice pre mačkofilov videla v kníhkupectve a vyzerá to naozaj super :D Možno by som si ju aj kúpila.... ale asi nie :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šikovná.:D Môj najhorší február bol, keď som sa pripravovala na prijímačky na strednú, vtedy som prečítala len dve knihy.:D

      No napríklad Maybe Someday by sa ti podľa mňa mohlo páčiť... Som si tak... na 60% istá. :D
      Haha, možno ti ich niekto raz daruje.:D Alebo môžeš rozšíriť moju verziu, ale nemohla by si sa smiať. :D

      Odstrániť