31/01/2018

Knižný súhrn: Január 2018

V januári som prečítala...

...8 kníh, z toho 4 v angličtine, 3 v slovenčine, 0 v češtine a 1 v ruštine:

1. *Rainbow Rowell: Fangirl - aj - recenzia*
2. Colubrina: The Green Girl - aj *** fanfiction ***
3. Igor Bukovský: Návod na prežitie pre ženu - sj
4. Max Lucado: Nádej - sj
5. Stephanie Perkins a kol..: 12 историй о настоящей любви - rj
6. Mary Shelley: Frankenstein - aj
7. Liane Moriarty: Kto je bez viny - sj - recenzia
8. Marissa Meyer: Renegades (#1) - aj

Svoj knižný rok 2018 som začala re-readingom Fangirl, ktorá ma ani na tretíkrát nesklamala. Vlastne som si knihu užila tuším viac ako kedykoľvek predtým, keďže som mala za sebou prvý semester na vysokej a ešte lepšie som tak pochopila hlavnú hrdinku. Okrem toho som pri čítaní dostala obrovskú chuť pustiť sa do nejakej fan-fiction. Hoci som ich prečítala niekoľko, na goodreads som našla len jednu z nich, takže som si zarátala iba tú. Ide o The Green Girl aka čo by sa stalo, keby Hermiona skončila v Slizoline? 

Ďalej sa mi podarilo dočítať Návod na prežitie pre ženu (lebo občas sa treba aj vzdelať), prečítať inšpiratívnu jednohubku Nádej (lebo občas sa treba aj povzbudiť) a zvládnuť ďalšiu knihu v ruštine, konkrétne zbierku poviedok My True Love Gave To Me, respektíve 12 историй о настоящей любви. Hoci sa v knihe našlo zopár vydarených poviedok, väčšina bola ťažko priemerná a plná insta-love, takže odo mňa zbierka ako celok získala 3*.

Frankenstein sa na môj zoznam dostal vďaka spoločnému čítaniu s Michelle - občas sa rozhodneme mučiť klasikou. A v tomto prípade to bolo naozaj utrpenie, pretože je kniha nielen písaná veľmi nudne (čo sa dalo čakať), ale aj samotný dej je akýsi... slabý. A napätie či hororová atmosféra neexistujú. No zážitok.

Kto je bez viny síce nie je najlepšou knihou z pera Liane Moriarty, ale to neznamená, že nemá svoje silné stránky - viac sa koniec koncov dozviete v mojej najnovšej recenzii.

Poslednou januárovou knihou sa pre mňa stalo Renegades od Marissy Meyer. Keďže od autorky milujem The Lunar Chronicles, od knihy som mala isté očakávania a nedá sa povedať, že by ma sklamala. Nechýba v nej skvelý svet, prepracované postavy, pútavý štýl písania a netypicky spracovaný námet (superhrdinovia a superzloduchovia, pri ktorých nič nie je čierno-biele - takto sa to robí!). Nanešťastie má príbeh dosť pomalý rozbeh a viac akcie by mu veru neuškodilo. 4* a teším sa na dvojku.

Aký bol začiatok VÁŠHO knižného roka? Podeľte sa v komentároch.

2 komentáre:

  1. Michelle mi už spomínala vaše čítanie klasiky. Tiež na to dosť frflala. Mne nikdy ani len nenapadlo, že by som si prečítala Frankensteina. Videla som jeden film a nepáčil sa mi. :D

    Na Renegates som zvedavá, aj ktovie, kedy sa k tomu dostanem. Za tento mesiac som prečítala až JEDNU knihu, chápeš? Jednu! Ale zase opravujem rukopis pre vydavateľstvo a okrem toho sa mi už nič iné čítať nechce. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :D To je pekné, že nikdy ani nenapadlo...:D Nuž, neviem, aké spracovanie si videla, ale garantujem ti, že to bolo lepšie ako kniha.:D

      Hm, ak vydržíš do publikácie druhého dielu (november 2018), môžeš si to dať za sebou - má to dosť cliffhanger.:/
      Uff.:D No tak to je potom pochopiteľné... Hádam v ďalších mesiacoch sa dostaneš aj k voľnočasovému čítaniu.:)

      Odstrániť