23/08/2021

Zaujímavé novinky - leto 2021

Lori Gottlieb: Možno by si sa mala s niekým porozprávať

Viac info: goodreads | bux

Slovenské vydanie: už vyšlo; Ikar

O čo ide? Americká psychoterapeutka prakticky románovým spôsobom približuje skutočné problémy svojich klientov i svoje vlastné a vznikne z toho podnetná sonda do ľudskej mysle.

Prečo ma kniha zaujala? Občas rada siahnem po podobne ladených knihách a po dočítaní môžem konštatovať, že táto patrí k tým vydareným! No pozor, riešia sa tu naozaj ťažké témy a možno budete potrebovať aj vreckovku.


Anna Todd: Najjasnejšie hviezdy (#1)

Viac info: goodreads | bux

Slovenské vydanie: 31. 8.; YOLi

O čo ide? Autorka After prichádza s prvým dielom romantickej série o mladej masérke Karine a vojakovi Kaelovi, ktorým sa do cesty stavajú tajomstvá z Kaelovej minulosti.

Prečo ma kniha zaujala? Vždy ma fascinovalo, aká je autorka úspešná, tak som si od nej chcela konečne niečo prečítať. Pri tejto knihe som si napokon skvele oddýchla a zabavila sa, hoci mi popritom v mysli bežal zoznam vecí, ktoré by sa na nej dali vylepšiť.


Nina Frisby: Jedovatým perom 

Viac info: goodreads | bux

Dátum vydania: už vyšlo; Ikar

O čo ide? Tri slovenské influencerky musia spojiť sily a odhaliť, kto sa ich snaží potopiť. Ideálne skôr, než ich tajomný nepriateľ vytiahne na verejnosť všetky ich tajomstvá a úplne im zničí život a kariéru.

Prečo ma kniha zaujala? Autorka ma dostala už svojou prvou knihou Pokušenie s vôňou Gucci, takže som si hneď po vydaní kúpila aj túto a neľutujem! Bolo to fakt vydarené čítanie, čiže ak vás zaujme námet, neváhajte a dajte jej šancu.


Tricia Levenseller: Tiene medzi nami

Viac info: goodreads | albatrosmedia

Slovenské vydanie: už vyšlo; CooBoo

O čo ide? Romantické čítanie pre mládež s fantasy kulisami o hrdinke, ktorá chce získať trón a je ochotná pre to dokonca aj zabiť mladého kráľa - alebo nie?

Prečo ma kniha zaujala? Milá, zábavná a oddychová romantika s antihrdinkou a niekoľkými správnymi myšlienkami. Neočakávajte však do hĺbky prepracované postavy, svet či zápletku.


Vladimíra Šebová: Dcéra zimy

Viac info: goodreads | albatrosmedia

Dátum vydania: 27. 8.; CooBoo

O čo ide? Nová slovenská kniha pre mládež o tínedžerke Morene.

Prečo ma kniha zaujala? Už dlhšie som snívala o slovenskej YA knihe, ktorá by čerpala námet zo slovanskej mytológie. Ohlásenie tejto novinky ma teda nadchlo a nádherná obálka ma nalákala ešte viac. Teraz už len aby príbeh nesklamal!


Chris Colfer: Príbeh mágie (#1)

Viac info: goodreads | albatrosmedia

Slovenské vydanie: už vyšlo; CooBoo

O čo ide? Detské fantasy z pera herca Chrisa Colfera o dievčati, ktoré zistí, že dokáže čarovať - vo svete, kde ženy nesmú čítať a mágia je nezákonná.

Prečo ma kniha zaujala? Autora poznám zo seriálu Glee, preto ma vždy zaujímalo ako píše - obzvlášť, keď sa začali na jeho tvorbu objavovať pozitívne ohlasy. Napokon som sa odhodlala dať šancu tejto novinke.


Kat Ellis: Burden Falls

Viac info: goodreads

Dátum vydania: už vyšlo

O čo ide? Nový YA mysteriózny thriller o tajomnom mestečku Burden Falls plnom povier a duchárskych príbehov, v ktorom niekto vraždí - a ide po blízkych hlavnej hrdinky.

Prečo ma kniha zaujala? Autorkina kniha Hrôza v Harrow Lake si ma poľahky získala, preto by som si od nej rada prečítala niečo ďalšie.


Victoria Lee: A Lesson in Vengeance

Viac info: goodreads

Dátum vydania: už vyšlo

O čo ide? Nové YA fantasy o čarodejniciach z prostredia creepy internátnej školy s romantikou medzi dievčatami.

Prečo ma kniha zaujala? Lebo ma skrátka bavia čarodejnice a rôzne internátne školy!


Sasha Peyton Smith: The Witch Haven

Viac info: goodreads

Dátum vydania: 31. 8.

O čo ide? Historická YA fantasy o čarodejníckej škole a boji medzi čarodejnicami a čarodejníkmi.

Prečo ma kniha zaujala? Ako som už hovorila, fakt ma bavia čarodejnice aj čarodejnícke školy... Tak si tu pre istotu odložím aj túto pripravovanú novinku.


2 komentáre:

  1. To je hodně zajímavých novinek. :) Hlavně ty obálky vypadají božsky. :)

    OdpovedaťOdstrániť