12/05/2020

Skryté seriálové & filmové poklady

Dnes vám chcem odporučiť niekoľko filmov a seriálov, ktoré som videla tento rok a ktoré podľa mňa nedostávajú toľko pozornosti, koľko si zaslúžia.

The Last Kingdom (2015 -)
- zatiaľ 36 epizód v 4 sériách, pričom každá séria je vcelku uzavretá; čaká sa na potvrdenie 5. série -

Historický seriál z dôb kráľa Alfréda Veľkého, ktoré sú plné konfliktov medzi Anglosasmi a Vikingami. Vznik Anglicka tu sledujeme očami hrdinu, ktorý je odmala rozpoltený medzi dvomi národmi. TLK začína trochu nemastne-neslano, no do konca prvej série som seriálu úplne prepadla a po dopozeraní štvrtej série ho bez váhania radím medzi svoje najobľúbenejšie seriály vôbec.

Od logicky vystavaných zápletiek, dostatočnej pozornosti venovanej detailom, neskutočne šikovných hercov, zaujímavých postáv, ktoré majú výbornú dynamiku, cez osobitý soundtrack a atmosféru, až po odvážne zvraty, napínavé boje a dostatok humoru - TLK skrátka ponúka oveľa viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať a spája v sebe kvalitné pozeranie s chytľavosťou, ktoré ma núti zapnúť svoj fangirl mód.

Medici (2016 - 2020)
- ukončený seriál; 3x8 epizód -

Tento taliansko-britský historický seriál poteší fanúšikov neľútostných mocenských bojov a rodinnej drámy. Toto všetko dopĺňa opäť skvelý soundtrack, pohlcujúca atmosféra a výborné výkony známych i neznámych hercov (do pozornosti dávam, že sa tu objaví Richard Madden, Daniel Sharman či Bradley James).

Derry Girls (2018 -)
- 2 série, 12 krátkych epizód; tretia séria by mala vyjsť v priebehu tohto roku -

Tento sit-com z produkcie Severného Írska sa odohráva v 90. rokoch 20. storočia, teda v období plnom politických konfliktov, a sleduje bandu tínedžerov, ktorí bývajú v úplnom zapadákove. Ak máte náladu skúsiť niečo úplne iné, skúste Derry Girls - je to fakt špecificky spracovaný seriál plný kultúrno-politických narážok, svojských postáv, viac i menej humorných situácií a... Skrátka má čosi do seba.


+ extra seriálové tipy:
-> odreagovať sa môžete pri vtipnej dobovej minisérii Sanditon
-> k obrazovke vás hádam priklincuje napínavý thriller Bodyguard s Richardom Maddenom v hlavnej úlohe
-> ako nová guilty pleasure možno zafunguje krasokorčuliarska telenovela Spinning Out


Kingsman: The Secret Service (2014) a Kingsman: The Golden Circle (2017)
- voľne nadväzujúce filmová séria, do budúcna sa chystá prequel -

Táto dvojica akčných komédií o supertajnej špiónskej organizácii vás zrejme nedostane svojou hĺbkou ani originalitou, ale za to ponúka geniálny britsko-čierny humor, zábavné akčné scény s fajn hudbou a výnimočné herecké obsadenie (ako Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hamill, Channing Tatum,...). Možno som oneskorená a všetci tieto filmy poznajú - ale ak nie a znie to ako vaša šálka kávy, choďte do toho.

+ extra filmové tipy:
-> dramatické objavovanie sveta v balóne s Eddiem Redmaynom vám sprostredkuje Aeronauts
-> klasickú protiklady-sa-priťahujú romantiku v humornom a neprikrášlenom prevedení vám ponúkne nemecký film Issi & Ossi


Tak a to je na dnes všetko. Čo dobré (viac či menej známe) ste v poslednej dobe videli vy? Zaujalo vás niečo z môjho zoznamu? Poznali ste niektoré zmienené filmy/seriály? Budem rada za každý komentár.
obrázky z imdb.com

8 komentárov:

  1. Kingsman jsou super filmy, ty mě hodně bavily :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  2. The Last Kingdom som si zapísala na zoznam seriálov už v momente, keď si o ňom prvý raz písala. Takže ďakujem za nový zaujímavý tip, snáď sa k pozeraniu dostanem ešte v tomto storočí. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yaaay, ani nevieš akú si mi urobila radosť. :D Tak budem držať palce, aby to bolo ešte v tomto storočí a aby si mi potom nevynadala. :D

      Odstrániť
  3. Na další film Kingsman se teprve chystám. První byl docela v pohodě a docela mě bavil. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jop, sú to také fajn oddychovky.:) Tak verím, že aj druhý zafunguje. :D

      Odstrániť
  4. Přiznám se, že neznám vůbec nic a to jsem filmový i seriálový fanda :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Heh, tak to sú ešte skrytejšie poklady ako som si myslela.:D

      Odstrániť