01/07/2015

Knižný súhrn: Jún 2015

V júni som prečítala...

...8 kníh, z toho 5 v slovenčine, 3 v angličtine a žiadnu v češtine:

1. Laura Howard: The Forgotten Ones (#1) - aj
2. Sarah Dessen: Pravda o večnosti - sj
3. Fredrik Backman: Muž menom Ove - sj - recenzia
4. Cindy C. Bennett: Geek Girl - aj
5. Fiodor Michajlovič Dostojevskij: Zločin a trest - sj
6. Rachel Hawkins: Rebel Belle (#1) - aj
7. Miroslava Varáčková: Adaptácia - sj
8. Guy Adams: Sherlock - Televízne prípady - sj - čoskoro bude recenzia


No okej, povedzme si to na rovinu: tento mesiac bol katastrofa, napísala som len jednu recenziu a spustila bazár kníh, inak som na blog kašľala. Pevne verím, že vám to cez prázdniny vynahradím - môžete čakať nielen recenzie, ale tiež nejaký ten tag, Zo života knihomoľa a mooožno niečo iné, ale netreba to s tými sľubmi preháňať, všakže.

Tou jednou zrecenzovanou knihou bol Muž menom Ove - perfektný príbeh, ktorý dokáže pobaviť i dojať, s protivným (a predsa sympatickým) hlavným hrdinom. Ten príbeh si chcete prečítať. Vážne.

Ďalej som prečítala poslednú knihu z povinného čítania za tretí ročník (už len prvý a druhý...) - Zločin a trest. Nikdy nepochopím, ako sa takáto kopa nekonečných otravných dialógov stala povinnou literatúrou a prečo. Dôležité je, že som to nakoniec prečítala bez vážnej ujmy na zdraví.

V júni som taktiež dopočúvala svoju druhú audioknihu v živote, Rebel Belle. Príbeh nebol síce práve výnimočný či napínavý a niektoré udalosti boli vážne predvídateľné, ale kniha sa príjemne počúvala. Hlavní hrdinovia mi postupom času prirástli k srdcu a sadol mi aj ich humor - knihu som počúvala prevažne v autobuse a mala som vážne problémy nahlas sa nerozosmiať (a už vôbec som sa nedokázala prestať hlúpo škeriť). 4 hviezdičky.

Pustila som sa tiež do čítania The Forgotten Ones - pre mňa donedávna úplne neznámej knihy, ktorá bola zadarmo na amazone. Veď čo keď objavím nejaký skrytý poklad? Uhm, možno nabudúce, toto bolo krátke, nezávadné, no ťažko priemerné čítanie. 3 hviezdičky.

Pravda o večnosti bola mojou prvou prečítanou knihou od Sarah Dessen. Hoci jednoznačne oceňujem, že autorka riešila aj iné veci, nielen romantiku, čakala som čosi viac. Knihu hodnotím ako lepšie premyslené príjemné čítanie a dávam jej 3,5 hviezdičky.

Geek Girl som si prečítala len vďaka odporúčaniu od Michelle a som jej zaň maximálne vďačná. Táto kniha sa tvári ako jednoduchá contemporary oddychovka s nejakým tým klišé, skrýva sa v nej však podstatne viac. Keď sa človek prehryzie cez trochu neistý začiatok, dostane komplexný zaujímavý príbeh, ktorý v ňom vyvolá akurátnu dávku emócií - minimálne u mňa to tak bolo. Odporúčam. 5 hviezdičiek.

Bez hodnotenia napokon ostáva slovenská dystópia Adaptácia. Mám naozaj rada Mirkin štýl písania a čítanie som si užila, hoci je príbeh skôr jednoduchší a našli by sa nejaké výhrady. Myslím, že celkový dojem z tejto knihy dosť závisí na očakávaniach, s ktorými sa do nej púšťate.

Poslednou knihou, ktorú som v júni prečítala, je Sherlock - Televízne prípady a ako fanúšik BBC Sherlocka som bola veľmi spokojná.

Čo ste v júni prečítali vy & aké knihy vám pribudli? Zaujala vás nejaká zo zmienených kníh?

6 komentárov:

  1. Ja som Muža menom Ove čítala, ale nezaujal ma. Asi som jediná :D Denník Anny Frankovej som už čítala a kniha sa mi veľmi páčila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výnimka potvrdzujúca pravidlo.:D Jediná ale určite nie si.:)
      Hádam sa bude aj mne.

      Odstrániť
  2. Stihla jsi toho přečíst hodně :) Doufám, že teď v létě to taky trochu doženu :) Moc pěkné přírůstky, hlavně mě láká Muž jménem Ove :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ove je vážnevážne super.:) A držím palce, aby si dohnala.:)

      Odstrániť
  3. Krásně se ti se čtením dařilo! :) Já nakonec dopadla hůře, než jsem čekala. :D Ale ono se mi celkově nechtělo nic moc dělat. :D Asi šlo o takové to uvolnění po maturitě, kdy člověku konečně dojde, že nic dělat nemusí, že má klid, tak radši jen lenoší. A tak. Plus mám kvůli štěněti rozhozený režim a i proto nic pořádně nestíhám. :D :) Ovšem doufám, že teď se mi už bude dařit líp! :)
    Geek Girl vypadá zajímavě. :) Budeš sepisovat normální recenzi? Bylo by to bezva. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem, tiež sa mi tie prvé voľnejšie dni nič nechcelo.:) Držím palce, aby sa ti teda zlepšilo.:)
      Na Geek girl normálna recenzia nebude (ach, tá lenivosť), ale naozaj ju veľmi odporúčam.:)

      Odstrániť