13/08/2019

S knihami o knihách: V sexy spoločnosti

~ alebo knižné odporúčania trochu inak ~

Pred dverami kaviarne sa zastavím, narýchlo si uhladím rozlietané vlasy a skontrolujem čas na mobile. Rýchle tempo chôdze mi veľmi nepomohlo, meškám takmer päť minút, lenže ja som tú kapitolu proste musela dočítať! Svojho hosťa zbadám okamžite, ale prekvapí ma, že nie je sám.

Rovno pri presklenej stene sa totiž ako vo výklade vyvaľujú hneď dvaja knižní svalnáči v obtiahnutých tričkách a s lenivými úsmevmi si obzerajú všetky ženské naokolo. Keď ma zbadajú, pokusne vrhnú sebavedomé úškrny i mojím smerom, čím ma však fakt neohromia.

Utekám si k pultu objednať domáci ľadový čaj - nebudeme to tu zbytočne predlžovať - a potom mi už neostáva nič iné, len si k dvojici prisadnúť a ospravedlniť sa za meškanie. Môj hosť iba mávne rukou a prisahala by som, že ten biceps napol zámerne. Žiaľ, stále nie som ohromená. Zdravím a vitaj na Booklande! Čo keby sme začali tým, že nám v krátkosti predstavíš seba aj svojho kamoša?
Čaute! Toto je môj prvý diel, vravel som si, že dáme všetkým poriadnu upútavku na celý náš tím... Sme voľne nadväzujúca séria kníh plná... hm... svalov a humoru a sexy potu, chápeš. Všetci nás milujú.

Len-len že neprevrátim očami - viem predsa, že by sa mnohé knihomoľky teraz rady ocitli na mojom mieste. Jasné, dovoľ mi to našim čitateľom rýchlo preložiť: zoznámte sa, oddychová romantika o športovcoch a ich polovičkách-
Skočí mi do reči a tvári sa pritom, akoby som mu mala byť vďačná: Veľmi sexy polovičkách!

Iste, odseknem sarkasticky. Vieš vymyslieť tri dôvody, prečo by si ťa ľudia mali prečítať? Respektíve vás.
Nooo... ako som hovoril. Sme vtipní. Príťažliví. Nezabudnuteľní. To proste chcete.
Trápne žmurkne a ja sa prosebne pozriem na jeho kamaráta, no ten iba spokojne mykne plecom. 

Toto je snáď horšie ako Pán Tajomný z minula, zamrmlem a pokračujem. Vymyslite každý aspoň jedno konkrétne slovné spojenie, ktoré vás vystihuje.
Eeeh... najhoršia ľúbostná báseň na svete?, posnaží sa môj hosť.
Najsexy doučovanie, vypadne z jeho kamaráta - zjavne nie je nemý.
Počuj, čo keby si nám skúsila dať nejaké... zaujímavejšie otázky.

Nemusí mi to hovoriť dvakrát. Jasné! Prezradíte nám, ako dokážete spojiť šport a tvrdé tréningy s toľkými párty a alkoholom a tiež aké je to študovať na výške, kde nemusíte väčšinu času do školy ani vkročiť, nie to sa ešte snažiť?
Sledujem, ako sa im blažené úsmevíky konečne stratia z dokonale symetrických tvárí, napumpované bicepsy sa zosunú z operadiel a moje knižné obete sa so zmäteným habkaním dvíhajú a odchádzajú.
Nesprávny žáner na takéto otázky, povzdychnem si a nechám ich ísť.

Nech sa páči, zoznámte sa s romantickou new adult sériou Off-Campus od populárnej autorky Elle Kennedy. Dnes sme tu mali prvý diel Návrh (The Deal) a, ako hlavného hosťa, voľné pokračovanie Omyl (The Mistake), ktoré vychádza vo vydavateľstve Ikar práve dnes. O tom, ako kniha dopadla u mňa, ktorú romantické príbehy len tak neohúria (no Elle sa to v minulosti podarilo), si budete môcť prečítať v ďalšom článku. Pokiaľ vám však tento žáner sedí alebo si vás získal priamo Návrh, určite si nenechajte ujsť ani Omyl -  viac sa o knihe dozviete napríklad na bux.sk (kde nájdete i ukážku) alebo na goodreads.

obálky z bux.sk

Čo vy a Elle Kennedy, prípadne romantické new adultky vo všeobecnosti?

6 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Nie je to ich chyba, že si ich musela čítať! :D :D :D #youcruel #theyhot

      Odstrániť
    2. Chcela som ich čítať, ale to neznamená, že určité časti nevyžadovali takéto opatrenia. :D

      Odstrániť
  2. Túto sériu síce neplánujem čítať, no toto bolo výborné :D... Skvelý nápad a ešte lepšie spracovanie :D!

    OdpovedaťOdstrániť