14/03/2022

Zo života knihomoľky: Oznam + nová seriálová láska

Spomínate si ešte, ako som sa koncom minulého roka nádejala, že budem mať bez povinných príspevkov k spoluprácam viac chuti blogovať? Nuž, nestalo sa. V poslednej dobe vlastne nemám chuť tvoriť čokoľvek a moje dlhoročné záľuby sa zrazu stali skôr nepríjemnými povinnosťami, čo je, samozrejme, úplne zle.

Povedala som si preto, že si dám oficiálnu prestávku. Nebudem sa nútiť tvoriť podcastové epizódy každé dva týždne, písať blogové príspevky (ani do pravidelných rubrík) či nasilu niečo pridávať na Instagram. Keď sa mi niečo podarí vytvoriť, zverejním to. Keď nie, možno bude všade ticho celé mesiace. Neviem.

Zároveň určite nemiznem z internetu nadobro, v hlave mám totiž veľa nápadov, ktoré chcem časom spracovať. Momentálne sa však na dobu neurčitú obmedzím na pridávanie stories na IG, keď sa budem chcieť vyrozprávať (to jediné pre mňa teraz nie je záťaž – a vždy ma poteší, keď z toho vznikne super konverzácia s inými geekmi a knihomoľmi). Niečo iné budem robiť len v prípade, že sa na to budem skutočne cítiť a to platí aj o blogových príspevkoch.

No ešte predtým, než začnem naplno hibernovať, by som sa chcela podeliť o dve veci. Po prvé - v podcaste tento rok predsa len pribudli aspoň dve audiorecenzie (na knihy Srieň, Pochodeň a Temnota a Dediči posmrtnej ríše) a dve epizódy (Náhodné ocenenia 2021 o najlepších a najhorších knihách, ktoré som prečítala minulý rok, a 10 dôvodov, prečo si prečítať trilógiu The Poppy War - v tomto prípade názov iste hovorí sám za seba).

Po druhé - tento rok som videla jeden úžasný seriál, ktorý vám musím odporučiť. Volá sa The Untamed (2019) a ide o čínsky fantasy seriál. Má 50 dielov po 40 minút a dá sa nájsť napríklad na anglickom Netflixe, ale na internete nájdete i slušné fanúšikovské české titulky.

Ponúka epicko-osobný detailne premyslený príbeh plný zaujímavých zvratov a výborne napísaných postáv a ich vzťahov. Záporné postavy sú tu tak dobre rozvinuté a komplexné, že ich činy síce nemôžete schvaľovať, no dokážete ich pochopiť. Vedľajšie postavy sú zase maximálne fascinujúce a obľúbiteľné. Nuž a dvaja hlavní hrdinovia? Tí sú priam ikonické duo a ich spoločné scény si určite pozriem ešte niekoľkokrát. Ak máte radi extrémnu lojalitu či protikladné charaktery, určite ich tiež oceníte. Skvelý soundtrack a herecké výkony sú pritom samozrejmosťou. Navyše ide o ten typ seriálu, ktorý dokáže pohltiť a poriadne sa pohrať s vašimi emóciami. Ja som bola počas pozerania mnohokrát napätá, dojatá, smutná aj rozveselená... Skrátka to naozaj stálo za to.

Určite sa teda za seriál prihováram, ak vás aspoň trošku láka. (Ak sa o ňom chcete dozvedieť viac, prečítajte si nejaký popis alebo si ho rovno pustite - jediný trailer, čo som našla, bol plný spoilerov.) Moje jediné varovanie pritom je, že má pomalší, mätúci rozbeh a na tie alternatívne bojové scény si treba zvyknúť - rozhodne sa to však vyplatí.

Tak a teraz je to už naozaj všetko. Ďakujem za doterajšiu podporu a trpezlivosť. Hádam sa čítame zase niekedy nabudúce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára