29/06/2018

Knižný súhrn: Jún 2018

V júni som prečítala...

...8 kníh, z toho 2 v angličtine, 5 v slovenčine, 1 v češtine a 0 v ruštine:

1. AdriAnne Strickland & Michael Miller: Lov stínu (#1) - čj - recenzia
2. *Michaela Vysloužilová - Kameň večnosti (#1) - sj*
3. T. Oldham Ashcraft & S. McGearhart: Kým prišla búrka - sj - recenzia
4. Tomáš Najt: Zastavený čas - sj - recenzia
5. Holly Bourne: Si ty normálna?! (#1) - sj - recenzia
6. Holly Bourne: Fakt láska bolí? Brutálne! (#2) - sj - recenzia
7. Anna Kendrick: Scrappy Little Nobody - aj
8. Leigh Bardugo: Ruin and Rising (#3) - aj

V poslednej dobe som vás zavalila rozličnými recenziami, takže by som rada využila túto príležitosť a v krátkosti vám každú knihu pripomenula (viac sa dozviete po rozkliknutí linkov na recenzie vyššie). Samozrejme, doplním aj pár slov o nerecenzovaných dielach.

Lov stínu je jedna veľká akčná jazda, pričom nechýba ani premyslená zápletka či vyladený štýl písania. Určite odporúčam v rámci YA sci-fi a aj všetkým fanúšikom vesmírnych dobrodružstiev.

Kameň večnosti je zatiaľ nepublikovaný príbeh od Michelle. Tentoraz som čítala novú verziu, v ktorej Michelle odstránila fakt všetky nedostatky. A je super!

Kým prišla búrka je autobiografické rozprávanie o krásach i nebezpečenstvách života na mori, o prežití v beznádejných situáciách aj o opätovnom zapojení sa do života. Určite stojí za povšimnutie a to nielen vďaka filmovému spracovaniu.

Zastavený čas je netypické sci-fi, ktoré sa vzpiera všetkým očakávaniam, kladie fascinujúce otázky a verne zachytáva slovenskú mentalitu. Vskutku zaujímavé čítanie.

Si ty normálna?! a Fakt láska bolí? Brutálne! sú prvé dva diely trilógie Klub okašlaných báb a čistou náhodou jedny z najlepších kníh pre tínedžerky, aké som kedy čítala. Sú plné humoru, vážnych tém, feminizmu a realistických postáv. Prosím, prečítajte si ich.

Scrappy Little Nobody je autobiografia Anny Kendrick, v ktorej nájdete poriadnu dávku irónie, humoru, zaujímavých informácií "zo zákulisia" a, žiaľ, občas tiež zbytočne rozťahané nezáživnejšie pasáže. Odporúčam, ak máte chuť dať si pauzu od beletrie.

Ruin and Rising je záverečný diel Grisha trilógie, ktorá sa od prvého dielu výrazne zlepšila a klasifikujem ju ako fajn oddychovku. Faktom však ostáva, že by ste si z tohto sveta mali prečítať v prvom rade dilógiu Vrania šestka.

Koľko kníh ste prečítali v júni? Máte nejaké čitateľské plány na leto?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára